Акција за озеленување на јавни површини во Кочани

Оригинален линк на написот: Radiokocani.mk

Комуналните служби на Општина Кочани деновиве ги озеленуваат јавните површини.

 

Се садат култивирани садници од јасен, црвена слива, платан, индиски јоргован, аризонски чемпрес и макрокарпа.

 

Нови садници има на улицата „Тодосија Паунов“, кај ОУ „Малина Попиванова“ и на разделното зеленило; на „Димитар Влахов“ и „Бел камен“, како и на западната страна на ридот Локубија.

 

Зимзелените садници се засадени на места каде што неодамна се чистеа малите депонии.

 

Озеленувањето на јавните површини ќе продолжи и наредниов период.

 

Содржината на објавата е сопственост на Радио Кочани

Категорија:

ОСТАНАТО ОД РУБРИКА

На 25 ноември во 18 часот – Промоција на книгата „ ЅВЕЗДИТЕ СВЕТАТ БЕСКОНЕЧНО“ во спомен на Кочанските Ангели

НУ ЦК „ Бели мугри“ Кочани по повод патрониот празник 25- ти ноември, денот кога е отпечатено првото издание на култната стихозбирка на Кочо Рацин „ Бели мугри“, организира промоција на книгата: „ ЅВЕЗДИТЕ СВЕТАТ БЕСКОНЕЧНО“ во издание на книжевниот кружок „ Васил Иљоски“ од Крушево. Збирката книжевни творби беше промовирана во Меморијалниот центар „

Основниот суд – Кочани ја одби жалбата за притворот на инспекторите од УЈП

Основниот суд – Кочани ја одби жалбата на обвинителството со барање за промена на домашниот протвор со ефективен затворски притвор за двајцата инспектори од УЈП, Драган Паунов и Дуле Димитриев, додека за останатите деветмина осомничени беа определени мерки за претпазливост. Жалбите на обвинителството и осомничените се разгледуваа во рок од 48 часа, но точниот момент

Ресторан „Аминта“ – Три децении врвна традиција и незаборавни вкусови…

Повеќе од три децении традиција, вкус и вистинско угостителство. Место каде што секој гостин е добредојден, а секое јадење е подготвено со љубов, внимание и долгогодишно искуство. Во Ресторан „Аминта“ ќе уживате во највкусната скара на жар, познатата Аминта салата во лебче, свежо печени пици, богати пастрамајлии, селско месо, совршено лебче со кајмак, специјалитети од