Амфенол вработува Индустриски инженер во ПЕ АНТЕНИ

Оригинален линк на написот: Radiokocani.mk

Моментално имаме потреба од 1 (едно) ново вработени лица за работно место

 

 

Индустриски инженер во ПЕ АНТЕНИ

 

 

Одговорности и задачи:

Индентификација на производи за трансфер, управување на трансфер проект мегу сестрата фирма и Македонија за стартување на нов производ
Планирање на задачи за континуирано подобрување на оперативниот процес
Оптимизирање на распоредот во производната хала и почитување на 5S правила
Ажурирање на работни упатства и цртежи како и оптимизација на пристапот на операторите до истите
Ре-инженеринг на производот и соработка со R&D одделот за минимизирање на сложеноста на потребните компоненти
Следење и промена на тековната методологија на производство
Индентификација на процеси кои може да се автоматизираат/ дигитализираат за да се оптимизира квалитетот, времето на изработка и трошоците.

Потребни квалификации:

Завршено високо техничко образование
Одлично познавањен на англиски јазик (пишан и говорен)
Солидно познавање на работа со компјутери MS Office, познавање на AUTOCAD
Флексибилност во поглед на работното време за исполнувања на барање кон клиенти за претходно потврдени ордери
Читање и разбирање на техничка документација (цртежи, инструкции и сл)
Структириран и организиран пристап кон работата
Да можат да работат под временски притисок и можност за патување во странство

 

Вашите апликации ги очекуваме најдоцна до 06.12.2024 година по електронски пат на следнава адреса: job@amphenol.mk или директно во канцеларијата на оддел за човечки ресурси. Задолжително ставете назнака:

 

Индустриски инженер за ПЕ АНТЕНИ

Напомена:

Ќе бидат контактирани само лицата кои ќе влезат во потесен избор.
Апликациите без назнака за кое работно место се однесуваат нема да се земат во предвид.
 

Категорија:

ОСТАНАТО ОД РУБРИКА

Голема гужва и полни ќеси: „Компанија Атанасовски“ отвори месара во Кочани

Во Кочани денеска беше отворена нова месара под брендот на познатиот македонски производител Компанија Атанасовски, која уште од првите часови го привлече вниманието на бројни граѓани. Во понудата на новоотворената месара се наоѓаат домашни ќебапи, домашни колбасици, чварки, свежо свинско и пилешко месо, како и плескавици и увијачи, подготвени според традиционални рецепти. Посебен интерес предизвикува