Александар Гавриловски од Пробиштип е 61-вата жртва на трагедијата во Кочани

Оригинален линк на написот: Radiokocani.mk

Александар Гавриловски роден 7-ми март 1996 година е 61-вата жртва на трагедијата во Кочани, бил во критична состојба од почетокот кажа министерот за здравство Арбен Тарави.

Александар имал 35 проценти изгореници од трет степен, и изгореници на дишните патишта.

Тој бил на лекување во Литванија, неговата состојба се влошила на 4-ти април а од вчера бил ставен на хемодијализа. Александар е вториот пациент што почина од 193 кои се лекуваа во државата и странство.

Таравари додаде дека има уште двајца критични пациенти, вкупно пациенти кои се лекуваат надвор од државата се 66 а во Македонија 10 пациенти.

Извор: Сител

Содржината на објавата е сопственост на Радио Кочани

Категорија:

ОСТАНАТО ОД РУБРИКА

Обука за зајакнување на капацитетите на граѓанските организации во мултиетнички средини

Во рамки на проектот „Заедно кон Европа: Мултиетничка иницијатива за европска иднина за сите генерации“ во просториите на Здружение на Ромите Черења од Штип, се одржа еднодневна обука на тема „Мултиетничка соработка и инклузивни политики“. На обуката учествуваа 15 претставници од граѓански организации од Штип и Кочани, претежно ромски и про-ромски здруженија, кои активно делуваат

Во Кочани се одржа панел-дискусија посветена на женската улога во инклузивните политики и мултиетничката соработка…

Во просториите на ГРЕЕН ХАБ-КО во Кочани се одржа панел-дискусија посветена на женската улога во инклузивните политики и мултиетничката соработка, во контекст на европските вредности и процесот на ЕУ интеграција. Настанот е дел од проектот: „Женската перспектива за инклузивни политики и европски вредности“ што имаше за цел да ги отвори разговорите за тоа како жените

Во полн ек е сезоната за подготовка на зимници во Кочанскиот регион

Во полн ек е сезоната за подготовка на зимници во Кочанскиот регион. Денешниот пазарен ден донесе голема раздвиженост, а најголема гужва се создаде пред тезгите со ајварска пиперка — најбараниот производ овој период од годината. За тоа какви се цените, какво беше овогодинешното производство и дали има доволно квалитетна пиперка, разговаравме со дел од продавачите